Mancarica de cartofi dulci cu lapte de cocos si nachos – Reteta Video

Ingrediente:

  • 3-4 ardei capia
  • 1 ceapa
  • 5-6 tije de telina-apio
  • 3-4 cartofi dulci
  • 1 conserva de fasole rosie
  • 350g rosii pasate
  • 1 conserva lapte de cocos
  • 1 si 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita chimion rasnit
  • sare si piper dupa gust
  • nachos pentru servire

Mod de preparare:

  1. Calim ceapa taiata marunt in uleiul deja incins.
  2. Dupa 2 minute adaugam ardeii taiati julien.
  3. Urmeaza tijele de telina taiate rondele pe care le adaugam dupa ardei.
  4. Asezonam cu condimentele: sarea, scortisoara si chimionul proaspat rasnit.
  5. Dupa ce s-au calit putin legumele si s-au omogenizat, turnam sosul de rosii pasate.
  6. Taiem cartofii in cuburi nu foarte mici si-i incorporam in mancarica.
  7. Dupa circa 5 minute adaugam laptele de cocos. Amestecam din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
  8. Dupa ce au fiert cartofii punem si ultimul ingredient, fasolea rosie si mai lasam 4 minute pe foc.
  9. Vom servi aceasta mancarica cu nachos.