Lasagna cu ciuperci champignon – Reteta Video

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci champignon
  • 600 g suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 250-300 g mozzarella
  • 70 g unt
  • 300 g smantana
  • 100 g parmezan
  • 300 g foi lasagna
  • 200 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • nucsoara dupa gust
  • 4-5 frunze de busuioc

Mod de preparare:

Sosul de ciuperci:

  1. Taiem ceapa marunt si o calim intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline.
  2. Maruntim ciupercile intr-un robot de bucatarie, le adaugam in tigaie si mai calim 7 minute.
  3. Punem sucul de rosii, adaugam cateva frunzulite de busuioc si fierbem sosul sub capac in jur de 7-10 minute. (eu nu adaug sare, pentru mine e destul de sarat de la sucul de rosii)

 

Sosul alb:

  1. Topim untul intr-o craticioara, adaugam smantana si fierbem in jur de 3 minute.
  2. Turnam laptele, amestecam pana devine omogen sosul. Mai fierbem inca 3 minute si adaugam parmezanul.
    Amestecam pana se topeste.
  3. Condimentam cu sare, piper si nucsoara dupa gust si oprim focul.

 

Asamblarea:

  1. Luam o tava adanca, pe fundul careia turnam cate un pic de sos alb si rosu, pe care le vom intinde pe toata suprafata.
  2. Vom pune foile de lasagna, una langa alta. (eu nu le suprapun pentru ca se umfla si apoi lasagna devine prea uscata. Prefer ca foile, sa fie scufundate in sos )
  3. Dupa ce am aranjat foile, adaugam din sosuri cat sa acoperim, intindem bine si adaugam mozzarella rasa.
    Repetam procedura pana terminam foile de lasagna, ultimul strat fiind cu mozzarella.
  4. Deasupra lasagnei punem cateva frunzulite de busuioc.
  5. O bagam la cuptor, la 180 de grade C pentru 30 de minute pana devine inchegata.