Ciorba de burta falsa din pleurotus – Reteta Video

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 200 g smantana
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri de otet de mere (dupa gust)
  • 2 gogosari murati
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1,7 l apa
  • 2-3 linguri ulei
  • Sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Curatam ceapa si o taiem marunt, iar morcovul il dam prin razatoare. Le calim putin pana devine ceapa usor transparenta.
  2. Gogosarul murat taiat julien, il calim impreuna cu ceapa si morcovul pentru inca 2-3 minute. Apoi adaugam apa.
  3. Spalam ciupercile sub jet de apa rece (nu se lasa in apa, pentru ca absorb prea multa apa). Palariile se taie in fasii subtiri (ca la ciorba de burta) iar cotorul se taie foarte marunt pentru ca are o consistenta mai atoasa (sau se poate indeparta).
  4. Adaugam ciupercile peste legumele din oala si se lasa la fiert cca. 25 de minute, dupa care se sareaza si se pipereaza dupa gust.
  5. Trecem usturoiul prin presa si il adaugam ciorbei. Punem otetul si inlaturam ciorba de pe foc.
  6. Galbenusul il incorporam bine cu smantana si cu doua, trei polonice de ciorba; adaugam apoi compozitia, treptat, in ciorba si amestecam intruna (in felul asta nu veti avea surpriza sa se taie compozitia)