Salata cu naut, sfecla rosie si cartofi dulci la cuptor – Reteta Video

Ingrediente:

  • 1 conserva de naut
  • 6 castraveti murati
  • 3 sfecle
  • 4 cartofi dulci
  • 1 lamaie
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 lingurita curry
  • 1 legatura de patrunjel
  • Ulei de măsline
  • Sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Fierbem sfecla. Dupa ce a fiert, o curatam si o taiem cubulete pe care le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  2. Intr-un bol amestecam nautul cu o lingurita de curry (mie imi place mai aromat si am pus 1,5 lingurite), adaugam 1 lingura ulei de masline, zdrobim 6-8 catei de usturoi si turnam zeama stoarsa de la o lamaie. Amestecam totul si transferam compoziția pe tava, langa sfecla.
  3. Taiem cartofii dulci cubulete si le punem pe tava. Deasupra tuturor ingredientelor din tava presaram un pic de curry si turnam putin ulei peste sfecla si cartofi.
  4. Bagam tava la cuptorul incalzit la 180 de grade C pentru 25-30 minute.
  5. Cat timp se coc ingredientele taiem castravetii murati Julien.
  6. Dupa ce s-au racit legumele din tava, le amestecam pe toate intr-un bol cu castravetii si patrunjelul tocat.
  7. Condimentam cu sare si piper si dacă simtiti nevoia mai puteti adauga putin ulei.