Pateuri cu praz si branza de oi – Reteta Video

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g smantana
  • 1/2 lingurita sare
  • Un varf de cutit de bicarbonat
  • 400 g faina integrala

Umplutura:

  • 3 fire de praz
  • 300 g branza de oi

Mod de preparare:

Pregatim aluatul:

  1. Intr-un bol punem smantana, sarea, bicarbonatul si le amestecam bine.
  2. Adaugam jumatate din faina (nu o turnam pe toata odata, depinde de grasimea smantanei, daca e grasa vom folosi mai putina faina si invers). Daca e prea lipicios aluatul mai adaugam putin cate putin faina pana devine elastic si foarte putin lipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara pana vom pregati umplutura.

 

Umplutura:

  1. Taiem prazul in rondele subtiri si le calim intr-un wok sau ceaun cu putin ulei pana se inmoaie. Luam de pe foc si lasam la racit.
  2. Dupa, adaugam branza si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

 

Asamblarea pateurilor:

  1. Din aluat rupem mici bilute, pe care le vom intinde cu un sucitor, sub forma unui cerc cu o grosime de 3 mm, pe un blat presarat cu faina.
  2. In mijlocul cercului punem umplutura (nu foarte multa pentru ca riscati sa se sparga aluatul la prajire si riscati sa adunati umplutura din tigaie cu lingura ). Si lipiti marginile laterale, aplatizindu-le putin. Prajiti pateurile la foc mic, pe ambele parti pana devin aurii, incepand cu suprafata cu lipitura.
  3. Scoateti pateurile pe niste servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.