Somon in sos cremos de smantana cu parmezan si rosii cherry – Reteta Video

Ingrediente:

  • 1 file de somon
  • 400 gr rosii cherry
  • 50 g parmezan
  • 40 g unt
  • 500 ml smantana lichida
  • 100 g spanac
  • sare, piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel
  • 5 frunze de busuioc
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline

Mod de preparare:

  1. Taiem fileul de somon in bucati mai mici si le condimentam cu sare si piper. Incingem o tigaie cu putin ulei de masline. Prajim somonul 6 minute pe partea rosie si 2 minute pe partea cu solzi. Lasam la racit somonul si indepartam pielita cu solzii.
  2. Taiem rosiile cherry in jumatati si le calim in aceeasi tigaie cu untul si usturoiul zdrobit. Cand sunt moi rosiile, adaugam spanacul.
  3. Cand incepe sa se inmoaie spanacul, adaugam smantana lichida (eu am luat-o de la laptaria cu caimac). Imediat cum s-a incalzit compozitia, adaugam parmezanul si bucatile de somon. Condimentam dupa plac si presuram patrunjelul si busuiocul tocat. Lasam totul la fiert in jur de 5-6 minute.