Salata cu inele de calamar, porumb si ananas – Reteta Video

Ingrediente:

  • 3oo g inele de calamar
  • 1 conserva porumb
  • 10 linguri de orez
  • 1 conserva de ananas

 

Pentru maioneza:

  • 1 ou
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita de mustar
  • 1/2 lingurita zahar brut
  • 1/4 lingurita de sare

Mod de preparare:

Fierbem inelele de calamar si orezul:

  1. Punem inelele de calamar intr-o craticioara, turnam apa clocotita, le fierbem 2 minute (daca le lasati mai mult de atat riscati sa aveti niste inele gumoase) si le scoatem imediat din apa.
  2. Fierbem 9-10 linguri rase de orez.

 

Maioneza:

  1. Eu fac maioneza la blender. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. In recipient punem toate ingredientele pentru maioneza, la sfarsit condimentam cu putin piper negru si le amestecam in blender cateva secunde, pana devine un tot intreg (daca vreti o maioneza mai aromata, puteti sa puneti usturoi, busuioc…).

 

Trecem la salata:

  1. Punem intr-un bol inelele de calamar taiate in bucati de 1cm/1,5 cm.
  2. Adaugam rondelele de ananas taiate, porumbul scurs, orezul fiert si maioneza.
  3. Condimentam cu putin piper negru, sare dupa gust si voila.