Terina cu spanac, ardei gras, praz si mozzarella – Reteta Video

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 fire de praz
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g spanac
  • 1 cana lapte
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 3/4 piper negru
  • 1 cana mozzarella rasa
  • 5 oua

 

Mod de preparare:

  1. Intr-o tigaie, incingem uleiul la foc potrivit, adaugam prazul taiat in bucati de 1 cm si usturoiul. Le calim 7 minute, pana se inmoaie si  lasam la racit intr-un bol.
  2. In aceeasi tigaie in care s-a calit prazul, calim spanacul spalat timp de 2 minute sub un capac. Si-l transferam in bolul cu praz.
  3. Amestecul de praz si spanac il mixam intr-un robot de bucatarie cu 1/4 cana de lapte pana obtinem un amestec omogen. Punem amestecul inapoi in bol.
  4. Taiem ardeii grasi in bucatele de 0,5 cm si-i adaugam in bol.
  5. Adaugam mozzarella rasa, sarea, boiaua de ardei si piperul negru.
  6. Intr-un castron mic batem ouale si le amestecam cu 3/4 cana de lapte. Adaugam in amestecul cu spanac. Compozitia se toarna in 2 tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt.
  7. Coacem timp de 1 ora in cuptorul preincalzit la 175 grade Celsius.
  8. Terina se serveste rece. Poate fi servita ca un prim fel elegant sau poate face parte din meniul unui cocktail, alaturi de felii de paine frantuzeasca.